zondag 31 januari 2010

UGame ULearn

0 reacties
Weet je nog Marcel,

hoe geïnspireerd we vorig jaar terugkwamen van ons bezoek aan UGame ULearn in DOK Delft? Voor jou een eerste kennismaking met de wondere wereld die Bibliotheek heet :). En voor mij begonnen daar mijn 1e stappen in de twitterwereld.
We hebben daar o.a. Helene Blowers gezien (terug te zien via Ustream) van de beroemde Learning2.0 : 23 Things (inmiddels geupgrade naar Learning 2.1!!) die als trendwatcher vond dat de bibliotheek dringend na moesten denken over mobiele toegankelijkheid. Daar zit bij Zuyd nog niet zo'n vaart in :S. Ik las mijn blogpost van die 23e april (via Surfgroepen alleen toegankelijk voor mijn collega's -sorry-) nog eens. Helene had het toen ook over lifebrarians, bibliothecarissen die een rol spelen in sociale netwerken. Precies de vraag die onlangs op ons pad kwam. Ik zie dat wel zitten lifebrarian.
En natuurlijk Father Roderick! Ik had hem al eens op televisie gezien, jij had nog nooit van hem gehoord. Maar wat hebben we genoten van zijn keynote. Sindsdien zijn we allebei fan van hem. Father Roderick is de dagvoorzitter van de volgende editie. Had ik je al verteld dat de nieuwe UGame ULearn op 1 april is? Wederom interessant onderwerp: hoe de klant/gebruiker en met welke produkten de meest optimale User Experience worden veroorzaakt. Kortom, hoe boeien we onze studenten om nog eens terug te keren naar die fantastische Zuydbibliotheek (fysiek of virtueel). Ik weet nog niet of ik nu weer ga. Jij? Misschien nu een andere combi van ZuydPleiners? Ik heb het in iedergeval al getipt aan onze PR-vrouw van het bibliotheeknetwerk.


Een week eerder, op 25 maart is er nog een congres: DB Update 2010 in het WTC Rotterdam. Ook reuze interessant. Over de digitale en technologische ontwikkelingen, de veranderende juridische en maatschappelijke context en hoe de bibliotheek hierop reageert/kan/moet reageren. Helaas hebben we op deze dag al een uitstapje. Naar het Gaiapark .....

Volgende week ben ik de hele week onder de pannen op de Hotelschool met ICT- en bibliotheekinstructies voor de nieuwe studenten. We hebben vast nog wel digitaal overleg.
Zie ... uhh ... lees je :)

Judith

vrijdag 29 januari 2010

Weblog versus Nieuwsbrief

1 reacties
Ja Marcel,

het was me een weekje wel. Van die negatieve energie word ik ook zo moe. Dus laten we vooral positief blijven en leuke dingen blijven doen, zoals ons blog :D
We zijn er nu 2 maanden mee bezig. Wat vind jij er tot dusver van? Ons oorspronkelijk idee was dat dit een vervanging zou kunnen worden van onze nieuwsbrief eLearning (vorige week eindelijk weer eens samen met Jack een editie verstuurd, heb je 'm al kunnen lezen?). Die vervanging zie ik toch nog niet zo, wel als aanvulling. Ik heb het idee dat nieuwsbrieven niet zo gelezen worden, maar ons blog dan wel? Zou onze lezerskring inmiddels al zijn uitgebreid met Zuyderlingen? Weinig schriftelijke reacties tot nu toe :S Maar gisteren kregen we ineens wel 2 leuke reacties. Heb je het mailverzoek van Marleen ook gelezen? Gaan we DOEN hè!
Voor mij is dit blog wel een manier om mijn gedachten te ordenen. Volgens Lilia Efimova in mijn vakblad InformatieProfessional is een weblog je buitenboordbrein! Dat heb ik wel nodig :) Een blog is iets van de lange adem. Je moet een persoonlijke betekenisvolle drijfveer hebben, anders hou je het niet vol. Ik wil wel volhouden. Ik hoor wel dat deze vorm van duoblog leuk gevonden wordt. Goed idee van je!
Mariska vond de teksten wat aan de lange kant. Misschien vaker maar korter posten?
Anderen vonden dat er te veel hyperlinks in berichten stonden, dat vind ik nou juist weer de kracht van een blog. Alleen moeten die links wel eens in een nieuw venster openen, dat is me nog steeds niet gelukt. In dit en dit blogbericht doen ze dat wel maar in de anderen weer niet. Waar ligt dat nou aan? Ook 'Share this' (links in het menu) doet het niet :S Die layoutzaken wil ik nog eens met je bekijken.
Ik ga toch nog eens met Suze praten over onze ICTO-Infonetpagina, misschien dat een weblog daarop handiger is voor een gezamenlijk ICTOblog. Ben ook wel eens benieuwd naar verhalen van onze collega's.
Ik heb nog wat te melden, maar dat doe ik dan in een ander blogpost. Zie, ik leer snel :P

groetjes,
Judith

RE: P.S. Suggestie voor een ding? Wat vind je van dit ding?
RE: P.S.2. Ben benieuwd of dit bericht ook via jouw Twitterfeed wordt verzonden?

donderdag 28 januari 2010

Just keep swimming

1 reacties
Ha Judith!

Vandaag heb ik alleen gelunched. Weliswaar pas na 14:00, maar niet eens achter mijn PC. Knap he! Dat is nog wat anders dan met meneer Vetkamp. Ik snap wel dat jij zijn voornaam mag gebruiken maar zo ver ben ik nog niet. Alhoewel ik hem wel in de Foroxity na de G2G heb zien binnenkomen. Eigenlijk net toen de mensen van Blackboard de deur uit gingen. Misschien wel symbolisch... MIsschien ook niet...

Maar hij maakt een heel open eerste indruk. En eigenlijk blijkt dat ook uit jouw blog. Ik mag volgende week bij hem aanschuiven en ben erg benieuwd. Ik hoor dat het een Blackberry liefhebber is. Maar goed het onderwerp zal toch echt Blackboard zijn en de problemen die we daar nu op dit moment mee hebben. Onze studenten verdienen beter, onze medewerkers verdienen beter, maar ook onze ondersteuners verdienen beter. Ze verdienen stadion vol studenten en docenten die juichen voor een door allen opgestelde mooie visie die ze samen kunnen maken. Iets waar positieve energie in gestoken kan worden in plaats van de negatieve energie die we de afgelopen maanden hebben gestoken in een systeem in plaats van in ons onderwijs.

Zucht! Het is meer een preek dan een Blog. En ik had me na mijn bezoek aan Lermoos nog zo voorgenomen om te proberen om niet te zeer de pastoor uit te hangen. Dat laat ik aan de online experts over, die inmiddels zelfs door de Paus worden opgeroepen!

Tja als je ergens in gelooft dan preek je wellicht vanzelf! Of het nu gaat om het onderwijs bij Zuyd en bij de opleidingen Informatica en Technische Informatica (Faculteit ICT) in het bijzonder. Of het nu gaat over het werk bij ZuydPLEIN of ICTOS, maar zeker als het gaat over de ontwikkelingen die in de komende jaren op ons afkomen. Tuurlijk ga je dan vanzelf preken. Maar redden we het wel. Is het niet te veel. Schieten er niet te veel impulsen op onze sensoren af? Worden onderwijsontwikkelingen, ict-ontwikkelingen, doelgroepontwikkelingen en de ontwikkelingen van onze mensen ons niet teveel? Misschien....maar als we focussen dan vinden we vast wel een 'ride' op de 'stroomversnelling' van ICT ontwikkelingen. En komen we daar als Zuyderlingen ook wel weer beter, in ieder geval verder, uit... Zolang we maar gewoonn door blijven gaan. Of zoals de grote filosoof Dorry zegt: ...Just keep swimming...  

Groet Marcel

P.S. Volgende BLOG een poging tot geen preek, maar iets over een concrete praktische ICT ontwikkeling. Wellicht een van de 21 e-dingen. Heb je een toevallig een suggestie?

P.S. 2. Leer me nog eens wat ik moet instellen op twitter zodat automatisch een tweet komt in zowel jouw als mijn twitter als ik deze blog heb geplaatst.

zaterdag 23 januari 2010

Lunch!

1 reacties
Jodelahiti!

Terwijl jij op de lange latten staat had ik woensdag dé lunch met Remmelt Vetkamp, ons kakelvers lid van College van Bestuur. Natuurlijk had ik me voorbereid ;) zijn naam gegoogled, op wieowie.nl gekeken (kwam ik mijn vorig blogbericht tegen :D), z'n LinkedIn profiel bekeken (meteen uitnodiging gestuurd die inmiddels ook is geaccepteerd :)). Echter, ik vond alleen wat informatie over zijn oude baan. Ook op de Zuydsite niets te vinden ('informatie volgt'). Tijdens de nieuwsjaarsreceptie heb ik hem ook geen handje geschud, ik werd wel nieuwsgierig.
Dus begaf ik me tegen half 1 naar C1. De andere lunchgasten kende ik niet.
In zijn kamer stond de tafel gedekt met de bekende Sodexo-broodjes. Het werd een gezellig uurtje samen met een collega van FEZ, de ombudsman en de alumnicoördinator, allen vrouw.

We hebben elkaar onze geschiedenis bij Zuyd verteld, waar we nu bezig zijn, waar we graag meer aandacht voor zouden. Wel lastig hoor eten en praten tegelijkertijd, heb het maar bij 1 broodje gelaten. ;)

Natuurlijk heb ik mijn passie voor eLearning, web2.0 tools, informatievaardigheden, kennisdelen, samenwerken toegelicht. Ik kwam wel enthousiast over geloof ik (ik hoop niet té :S). Hij vroeg me of die instructies informatievaardigheden wel nodig zijn, of er nog wel boeken gelezen worden? Tsja dat heb ik natuurlijk wel weersproken.
Uiteraard heb ik verteld dat ik twitter en blog. Remmelt was niet op de G2G geweest, dus heb ik hem een persoonlijke meet & tweet voorgesteld, hij was geïnteresseerd, ik ben benieuwd. We kunnen hem eventueel uitnodigen voor onze ZuydPleinborrel, daar wordt twitter misschien ook een item. Ik heb iedereen gezegd dat ik blogbericht zou schrijven over deze ontmoeting, daar werd even gereserveerd op gereageerd. Maar ik stuur de link wel door, kunnen ze lezen dat het allemaal wel meevalt, niet?

Naast de onderwerpen van mijn lunchgenoten is ook het nieuwe werken, medewerker2.0, kennisdelen, competenties van medewerkers transparant maken, Zuyd als netwerkorganisatie, het merk Zuyd, Blackboard, DLWO allemaal even genoemd.

Ik vond het van beide kanten een open gesprek met echte aandacht voor elkaar. Remmelt is van plan dit soort ontmoetingen vaker te doen. Ik denk dat het een prima manier is om de organisatie te leren kennen. Het CvB is natuurlijk door het vertrek uit het E-gebouw, de beleidswiki, het cvb-weblog al goed bezig met de afstand tussen management en medewerkers te verkleinen. Ook de positieve waardering in de vorm van de kerstattenties van de afgelopen jaren maken dat het Zuydgevoel begint te komen. Ook in de strategienota wordt gesteld dat er veel aandacht is voor de Zuydmedewerker.

Wat heeft het mij opgeleverd? Voor mij is de trap naar het CvB, met name naar Remmelt makkelijker te betreden. Ik hoop dat hij ook de weg naar ZuydPLEIN vindt, en dan met name ook naar Zuydbibliotheek fysiek of virtueel.
We zijn goed bezig op Zuyd! ;)

Veel sneeuwpret (gehad?).
groetjes, Judith

maandag 18 januari 2010

What are words worth?

1 reacties
Communicatie! Samenwerken! Kennisdelen! Het blijven terugkerende items. Logisch natuurlijk, daartoe is ZuydPLEIN op aard!
Maar ook interne communicatie blijft een steeds terugkerend thema. Collega’s die geen tijd hebben om hun werk digitaal te delen. Documenten die heen en weer blijven vliegen via de mail i.p.v. delen op Blackboard, Surfgroepen, Wiki’s (of GoogleWave?). Met hoeveel Zuyderlingen zijn we niet bezig met het opslaan en structuren van dezelfde informatie? Zelfs ik, als informatie professional begin te verzuipen. Dat moet echt beter. Ik hoop zo dat het CvB het grote belang inziet van het voorgestelde project DLWO, DLWCO, DLCWO (of gewoon Zuyd2.0?).
En we moeten echt meer web2.0 tools gaan inzetten voor onze samenwerkingsomgeving. Iedereen is er van overtuigd dat we met die 21 of 23 dingen aan de slag moeten, maar discussie over tijd …..
Dat kost het inderdaad maar het is onze taak om enthousiast te blijven, door het te doen gaat het pas lukken. Ik las dit ook in het Handboek communities (via bibliotheek HHM, maar ligt ook op het bureau bij Jack). Ook Het E-learning handboek voor leerkrachten van TACCLE dat Mariska aan de ELO- en ICTO-coördinatoren tijdens de G2G heeft uitgedeeld bevestigt onze ideeën hierover. In het Handboek communities lees ik ook dat verandering langszaam gaat. Lastig voor zo'n ongeduld als ik. Het blijkt dat de combinatie van top-down (leiding moet het belang ervan inzien) en bottum-up (mensen die willen experimenteren moeten de ruimte krijgen) het beste werkt. Remmelt Vetkamp heeft ook een Google Wave account, zal ik eens een balletje opgooien tijdens de lunch woensdag? Maar dan moet ik ook tijd voor krijgen :S.
Ik heb al het een en ander genoteerd in het notitieboekje dat we als kerstgeschenk hebben gekregen van het CvB om onze zoete invallen te noteren. Ik neem het mee naar de lunch.


Samen creëren we de toekomst! Ambitieus. Open. Inspirerend. Eigen verantwoordelijkheid & persoonlijke aandacht. Ondernemend. Vakkundig.
In Editie Zuyd nov. 2009 staat over het Meerjarenbeleidsplan 2009-2013: “om deze ambities waar te maken, gaat de hogeschool ook investeren in haar medewerkers. Investeren in een vitale organisatie betekent investeren in de interne dienstverlening, in onderwijs, onderzoek en ondersteuning en in in- en externe samenwerking.”
Wat zijn deze woorden waard?
Heb je tijdens de kerstvakantie ook naar de top2000 a gogo gekeken? Daar zag ik een leuk item van de Tom Tom Club over de ontstaan van het nummer Wordy Rappinghood oftewel 'what are words worth'. Toevallig kreeg ik dit nummer te horen tijdens mijn 1e MOFIT training na het kerstreces. Voor mij nu hét nummer van de week.
Voor inzet van social media / web2.0 tools heb je early adaptors, believers, vooroplopers nodig. Worden wij de tomtomclub van Zuyd ;)

Judith

Omdenken

0 reacties
Goedemorgen,

Leuk weekend gehad? Zag foto’s (lekkere kwaliteit :P) voorbij komen via twitter, dus vast wel.
Vanmorgen op de radio hoorde ik dat het vandaag Blue Monday is, de meest deprimerende sjagerijnige dag van het jaar. Wetenschappers hebben dit bedacht. Gelukkig heb ik vorige week het boekje Huh?! gelezen en heb ik de techniek van het omdenken onder de knie ;), niet meer denken in problemen maar in mogelijkheden.
De uitgangspunten in het boek: stop met vastdenken, accepteer de realiteit (daar is t ie weer: ‘wat is is!’;)), neem goed waar (onze waarheid is altijd gekleurd), ga er vanuit dat problemen niet bestaan (hoezo Blackboardproblemen? Blackboarduitdagingen!), leer leven met stress en instabiliteit (tevreden zijn!). Weer zo'n leuk boek dat aanwezig is op de Hotelschool.
Dus hoezo Blue Monday? We gaan gewoon op weg naar de gelukkigste dag van het jaar, en dat is vrijdag 9 juli volgens dezelfde ingewikkelde formule (1/8W+(D-d)3/8xTQ MxNA) van die wetenschapper. Das dan weer leuk voor Andre Rieu.Misschien dat ik die dag maar boek. Mijn jongste tante wilt graag met mij naar zijn concert, ik offer me wel op :D
Dit weekend veel gelezen in de trein en inspiratie op gedaan voor een blogpost. Vanmiddag redigeren.
Een fijne werkweek! Ik heb een drukke week voor de boeg met alleen maar uitdagingen! (zie je wel ik kan het wel!).

Sie joe!
Judith

donderdag 14 januari 2010

BloggerBoss versus SquareColumnist

1 reacties
Heerlijk!

2010 belooft een mooi jaar te worden! In de weblog van onze voorzitter van het college van bestuur proef ik een duidelijke challenge. Of eigenlijk een duidelijke reactie op een challenge die Johan Vesseur in zijn column uit. Geregisseerd... zou je kunnen denken, maar ik weet het niet. Beide heren gaan een uitdaging niet uit de weg. En het is gewoon veel leuker als dit een spontane battle wordt. Ik hoor ze het 'speelveld' al oplopen.

Niet dat ik denk dat dit de 'grande finale' is. We zijn juist begonnen! En hopelijk worden alle digitale registers open getrokken. En als je er even bij stil staat en bedenkt dat onze collegeleden zich zo openstellen en verbaal de discussie aan durven gaan. Klasse!

De vraag is of we zelf ook durven. Durven we ons te mengen in de discussies. Durven we ons 'geloof' te verkondigen. Zijn we in staat om onze boodschap over ICT en innovatie in het onderwijs over te brengen? Ik weet het niet, maar ik zou zeggen: Let's Try! Laten we proberen om 1 visie te krijgen. 1 visie over hoe het verder moet, 1 visie die ons niet alleen de beste Hogeschool laat blijven, maar waardoor we ook beter onderwijs kunnen bieden voor onze studenten en de regio. 1 visie die de verscheidenheid van de opleidingen versterkt en al het goede combineert. Zodat we in ieder geval proberen er als 'Brothers in Arms' er iets leuks van te maken.

Eerste voorstel: Laten we het niet meer hebben over de Digitale Leer en SamenwerkingsOmgving of Digitale Leer en Werk Omgeving of De Digitale Leer, Werk en Communicatie Omgeving. De toekomst van de Digitale Omgeving Zuyd moet van onderop komen, maar nog belangrijker is het besef dat we veel tijd spenderen in Zuyd met praten over de labeltjes en de afkortingen in plaats van het daadwerkelijk bouwen van de digitale omgeving die onze studenten en docenten optimaal ondersteunen. Want eigenlijk is ICT net zoals licht, water en stroom.

Of ga ik nu te ver door ICT in dat illustere rijtje te willen zetten? Ben benieuwd wat onze BloggerBoss en SqaureColumnist daarvan vinden? Misschien mooi om tijdens je lunch eens aan dhr. Vetkamp te vragen. Ik ben erg benieuwd hoe hij daarover denkt.... Of ga je hem totaal andere zaken voorleggen? Krijg je uberhaupt de tijd om iets voor te leggen? Wat zou je een collegelid in zo'n gezamenlijke lunch eigenlijk moeten voorleggen? Kortom ik ben erg benieuwd!

Groeten Marcel

maandag 11 januari 2010

Humor is toppunt van intelligentie!

0 reacties
Hihi Marcel :D

'Humor is toppunt van intelligentie'
Dit citaat is van Raymond Kurzweil. Ik hoorde het tijdens de uitzending van Wintergasten. Harry vertelde me dat het een interessante uitzending was, Johan ook. Dus zaterdagmiddag (wat kon je anders doen met al die sneeuw) samen met zoonlief de uitzending bekeken. Heb toch wel wat moeite met het visualiseren van zijn toekomstvisie. Dat technologie steeds meer mengt met het menselijk lichaam (lijkt die chip in die student, je weet wel één van de toekomstscenario's tijdens SURF 2008, toch realistischer dan ik kon vermoeden) lijkt me duidelijk, maar onsterfelijkheid? En een kloon van mezelf, of ik daar op zit te wachten? Jij? Humor is echter heel moeilijk te klonen, zei Kurzweil! :D

'Onthoud deze regel: hoe meer verantwoordelijkheden je hebt, hoe meer petten je draagt, hoe groter de kans dat je inefficiënt wordt.'
In het weekend las ik het boekje 'Multitasken bestaat niet', maar dat wist je natuurlijk al via twitter ;). In dit boekje wordt een manager een spiegel voor gehouden over haar werkwijze. Herkenbaar verhaal. Trouwens ook vrouwen kunnen niet multitasken volgens Dave Crenshaw, het menselijk brein kan nl geen 2 dingen tegelijk. Dus?! Multitasken was aanvankelijk een ict-term, maar ook een computer kan niet multitasken. We (én ook de computer) kunnen wel switchtasken, tsja 'what's in a name'. Maar telkens afgeleid worden en je op andere dingen concentreren kost (veel!) tijd, daarom is beter plannen het advies. Niets nieuws eigenlijk. Kwestie van discipline, heb ik niet. Ik ben meer het procastrineren-type. :D (heb me toch aangemeld voor de video's van Dave, misschien dat het me toch helpt). In het boekje stond trouwens de zin 'elke afdeling is een weerspiegeling van het management', dit vond wel een aardige. Ik merk dat de bibliotheek binnen Zuyd een andere positie begint te krijgen, dat is toch te danken aan onze baas.

Wat management betreft;
In De Limburger van gisteren (9 januari 2010) las ik een interview met OU-hoogleraar Nol Groot over nieuwe vormen van leiding geven in complexe organisaties:
"Door iets los te laten haal je de druk weg en zal de verantwoordelijkheid voor het eindresultaat over meerdere groepen (werkvloer) medewerkers en lokale managers verdeeld woren. De directie neemt aan de belangrijkste processen zelf deel, zorgt voor verbinding en blijft tegelijkertijd eindverantwoordelijk voor het geheel. De medewerkers voelen zich meer betrokken en zullen doorgaans met talenten en oplossingen komen die anders verborgen waren gebleven".
Helemaal mee eens! Ik hoop ook dat de organisatie rondom het DLWO deze kant op gaat.

Nog even over onze Zuyd-dingen; heb nog een aardig artikel gelezen do's en don'ts mbt de eDingen. Moeten we binnenkort maar eens verder over praten.

groetjes van 'sociaal-kapitalist' jujuutje
heeft het boek 'De Whuffie factor' doorgebladerd en concludeert dat ze al aardig wat 'whuffies' heeft opgebouwd....

donderdag 7 januari 2010

Zoveel dingen

0 reacties
Ik zag nu pas dat je een berichtje had geplaatst. Had je al maandagavond geplaatst. We moeten snel ons blog via twitterfeed toevoegen, word ik tenminste via twitter geattendeerd :)

Ja, de meet & tweet was wel een succes hè? had dan ook een centrale plek gekregen in Foroxity van het organiserend comité. Ik vond het erg leuk om te doen, uitleggen waarom ik twitter zo leuk vind (zie ook mn vorig blogbericht hierover), over twubben en bruisende fonteinen. Ik las ook zojuist het berichtje op Infonet dat alle programmaboekjes op waren, dus zo'n 200 collega's zijn toch geweest. Ik heb ze niet allemaal gesproken (haha) maar ze hebben in iedergeval mijn filmpje gezien (zelf nog niet gezien) en anders wel jouw twitterfountain (daar kon niemand omheen!).

Haha, ja met een Blackberry kan je ook twiiteren, maar zeker ook met een Google Nexus One, volop in het nieuws vandaag. Wie weet zijn er ook wel Zuyderlingen die nu ook Google Wave omarmen die dit apparaatje verkiezen boven de Blackberry of de iPhone ;)

Twitter is 1 van de 21 eDingen of de 23 dingen, Het is een blended learning cursus over 21 of 23 web2.0 dingen voor het hoger onderwijs. Ik denk dat zo'n cursus een goed past binnen de Zuydstrategie 2009-2013. Ik heb inderdaad een 'blik' geworpen op het 1e deel van de nota, ook leuk vorm gegeven trouwens op een ouderwets schriftje en in een leuk bewaarblik. Annerien had er al goed uitgeput voor het DLWO-verhaal. Ik denk dat een zoveel-dingen-cursus ook binnen de strategie past. Zuyd wil investeren in zijn medewerkers, professionalisering kan toch niet meer zonder web2.0? Netwerken zonder web2.0? Onmogelijk. Zuyd zet in op "moderne vakbekwame docenten die de nieuwe generatie studenten goed kan begeleiden". Duidelijk toch?

Ik zag dat je al weer had gewerkt aan onze blog. De reactie staat onder het bericht. Goed zeg! Ik heb nog enkele kritiekpuntjes :P maar die vertel ik je nog wel :D.

Het is alweer middernacht. Morgen weer een dag.

maandag 4 januari 2010

Ha Judith!

0 reacties
Gaat het een beetje met je stem! Je hebt flink lopen te tweeten en nog meer staan te kwetteren (met alle respect)... Wie nu nog niets over twitter weet op de Hogeschool Zuyd is het zelf schuld! Het lijkt me goed om op onze blog een twitterfontein te houden, waar mensen hun ideeen over ICT in het onderwijs kunnen plaatsen. wellicht met de hashtag (#ZPYdea)?

Helaas heb ik zelf niet al te veel meegekregen van de presentaties van onze Zuydcollega's. Maar de geluiden van de bezoekers waren positief. En de reacties op de fontein ook! Het blijft worstelen met de foto's en ook nu lukt het weer niet. Vreemd... Maar goed er moet nog wel wat te puzzelen zijn dit jaar ;)

Gaaf om te zien dat ook Jos Willems getwitterd heeft en ik hoop dat de rest van het CvB hem snel zal volgen... Maar dat zal wel goedkomen, want met een BlackBerry kun je ook twitteren, toch?

Heb jij nog een 'blik kunnenn werpen met/op het strategieplan'? Helaas waren ze al op toen de lichten uit gingen en wij naar buiten liepen. Dus ik hoop dat ze zich nog ergens laten blikken. Ik ben erg benieuwd hoeveel er in de strategie staat over de Digitale Leer en Werkomgeving. Niet dat dat heiligmakend is. Maar het is wel een kans. Ik ben wel blij dat we daar iets samen van kunnen gaan maken.

Vertel me nog eens iets over het 21-dingen experiment wat we wilden gaan oppakken. Ik heb nog geen duidelijk beeld wat het is en wat we hiermee gaan doen, maar zou dat graag krijgen. Zodat we ook daar iets van kunnen gaan maken.

Tot zover voor nu!

Groet Marcel