woensdag 30 juni 2010

Mafikizolo, een lekker zomerdeuntje

2 reacties
Ha Marcelo

*big smile* Ik sta bovenaan in de voetbalpool :D. Hihi.
Ik heb natuurlijk wel een hele goede hulplijn gehad :) Benieuwd hoe de puntentelling nu tot stand is gekomen.
Vind je dat deuntje van Studio Sportzomer ook zo'n lekker, swingend nummer? Geen idee waar het over gaat, maar ik word er elke keer weer vrolijk van. Dus dit is mijn YouTube moment van de week, Mafikizolo



Vanavond weer eens een avond zonder voetbal. Misschien ga ik weer eens naar Lake House kijken. :)
Benieuwd hoe we vrijdag de wedstrijd van het Nederlands elftal zullen zien. Heeft Jack nog wat kunnen regelen voor in de bus? Ik vind radio ook prima, hoef het niet te zien, word ik zo nerveus van.
Het zal in ieder geval een verhitte dag worden met de voorspelde 34 graden (onze bus heeft hopelijk airco?), ons uitstapje naar Beeld en Geluid.
Morgen ga ik met IHOL naar DOK Delft. Ook daar heb ik zin in. Las vandaag touwens op twitter dat het nog niet duidelijk is dat Ugame Ulearn volgend jaar wordt georganiseerd, zou toch jammer zijn.
Ik kreeg vandaag via Rienke een uitnodiging voor Yammer. Jij ook, dus ff je account activeren! Laten we daar een succes van maken! Een jaar geleden heeft student Tim Bruls (inmiddels afgestudeerd?) het hszuyd-account aangemaakt. Grappig. Maar verder is er weinig mee gedaan. Ik ben na een half uurtje rondklikken al top-Yammeraar :) Natuurlijk heb ik mijn twitteraccount gekoppeld. Via #yam worden mijn tweets ook daar geplaatst. Ik heb Remmelt Vetkamp ook een invite gestuurd ;) en Jos Maas natuurlijk! Hij heeft goedkeuring om de minor The Web and beyond te starten. Hij wilde jou nog ff spreken hierover. :)
Deze week stond in het teken van schrijven . Naast vele vele mails :(, ook enkele blogberichten 1 voor m'n jujuutjesblog en 1 gepost in het intern blog. Heb er nog enkele in concept staan. Er verschijnen zoveel interessante berichten die ik wil delen. Daarnaast is de nieuwsbrief e-Learning in concept klaar. Die wordt morgen verstuurd.
Een berichtje op ons blog kon natuurlijk niet ontbreken.
Je bent weet een beetje bij, hoeven we daar overmorgen niet meer over te praten ;)

Tot vrijdag (je hebt je toch wel aangemeld?)
Jujuutje

maandag 21 juni 2010

Tip: 'leer nieuwe dingen'

0 reacties
Ja, het was een mooie dag afgelopen vrijdag.
Mijn jubileumetentje was top! Super dat je tussendoor naar de Tramhalte in Maastricht bent afgereisd om er even bij te zijn. Je hebt wel nog wel van de tapas kunnen peuzelen, maar de heerlijke Marokkaanse maaltijd die werd opgediend in een tajine heb je jammer genoeg gemist.
Ik ben verwend met leuke, lekkere, handige, mooie, ontspannende, bijzondere cadeautjes. Mijn kinderen vonden de pointer wel handig, die zal ik nog wel eens kwijt zijn :)
Gelukkig hoefden we toch niet af te wassen. Het is nog gelukt om met enkele bankpassen (moest weer geld  van een collega lenen ;)) genoeg te pinnen. Toch vreemd dat zo'n zaak geen pinapparaat heeft. Hoezo is ICT een onderdeel van ons leven geworden?
Computer en internet zijn verlengstukken geworden van ons hele denken en doen. Dat is te lezen in het interessante (gratis!) boek 'Omringd door informatica' van Bennie Mols  (tip viaTrendmatcher). Neem het morgen wel voor je mee.

Het valt me op dat de niet-bibliothecarissen van ZuydPLEIN steeds meer kwaliteiten ontdekken bij de bibliothecarissen. Dat aloude imago is langszaam aan het vervagen. Gelukkig. Daarom is het goed dat de bibliotheek onderdeel is van ZuydPLEIN, dat is goed voor de profilering van de bibliotheek én de bibliothecaris!
En ja, ICT- en web2.0-minded worden we (of moet ik nou 'ze' zeggen?) steeds meer.
De web2.0 cursus was/is intensief, maar leuk is het wel.Vele collega's hebben inmiddels een blog aangemaakt, zie het overzicht op mijn blog.
Een tip dat ik hoorde op de web2.0 cursus is dat een blogpost met het woordje 'tip' veel aandacht krijgt. Dus daarom maar in de titel vermeld ter promotie van ons blog!
Vrijdag kreeg ik van jou, Harry en Jack ook wat tips.

Ik heb ook wat tips voor mezelf. Tip 34 'leer nieuwe dingen'
Volgens het boek 'Pimp je brein' dat ik van jullie heb gekregen krijg je van nieuwe dingen een goed gevoel. Wist je dat we allemaal een 'nieuwe-dingen-centrum' in het brein hebben dat dopamine -ook wel plezierstofje genoemd- aanmaakt?
Tip 76 'spuit vet in je heupen' hoef ik niet meer op je volgen. Als het daar aan ligt ben ik superslim. En voor tip 67 was ik ook al slim genoeg: 'stem groen links of d'66'!
En wat dacht je van tip 74: blijf uit de buurt van blonde dames. Haha..ik maak jullie dom en dat is dan weer slim van mij!
En tip 73 is een inkoppertje: Lach! Humor is goed voor het brein.
Daarom een vrolijk leuk liedje



Natuurlijk hoop ik ook op een lange samenwerking. We delen inmiddels al een blog, delen nu een intern telefoonnummer en staan ex aequo in de voetbalpool. Ha!
En nu volg ik tip 16 op: turn off your computer want daar blijk je heeeeel dom van je worden.

Tot morgen.
Een lange dag met veel afspraken, over Blackboard, Ephorus, auteursrechten en over ons ICTO-team!
J.

Ben tegenwoordig veel in html aan het aanpassen, zodat links openen in een nieuw venster en dat de filmpjes in het kader blijven. Ik heb jouw U2-filmpje ook even 'ingekaderd'.

zondag 20 juni 2010

It is a beautiful day (18-6-2010)

1 reacties
Grijns...

En dan heb je van die dagen dat alles bij elkaar komt. In positieve zin dan! Daarom ook eerst het gebruikelijke youtube filmpje (zodat je tijdens het lezen in de sfeer zit van de dag)



Jubileum


Judith, ik hoop dat je het een leuk feestje hebt gevonden. Een 25 jarig jubileum is niet zomaar iets. Het was erg leuk om je daar in je verdiende middelpunt te zien zitten. Ik hoop dat we nog lang kunnen samenwerken! En ik hoop ook dat jullie nog lang gevierd hebben. Want zoiets blijft natuurlijk bijzonder! In die 25 jaar heb je veel vrienden gemaakt onder je collega's... En het mooie was dat je ze beetje bij beetje ook ICT minded begint te krijgen. Sommige wat sneller dan anderen, maar toch. Leuk om te zien dat ICT toch onderdeel wordt van hoe je leeft, net zoals water. licht en lucht.

Maar het was niet alleen door jouw jubileum een mooie dag!

Bruiloft

Ik had de enorme eer om niet alleen getuige te zijn, maar zelfs volstrekker te zijn van een van de mooiste momenten uit twee levens. Klinkt zwaar dit, maar het is eigenlijk wel zo. Guido en Larissa trouwden en ik mocht als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand (B.A.B.S.) dat huwelijk voltrekken in Kasteeltje Aerwinkel te Posterholt. Heerlijk! Eerlijk...! Het was echt heerlijk!

En nog steeds was dat niet alles (ja ik kom nu tot het echte ICTO deel ;) )

ZuydRobotics

Geweldig! Fantastisch! Ik heb er geen woorden voor... De ZuydRobotics finale voor middelbare scholen. Ik denk dat het inmiddels 2 jaar geleden is dat het idee is ontstaan en nu heeft het plaatsgevonden. En wat hebben ze het goed gedaan. Ik ben trots op iedereen die meegeholpen heeft! In het bijzonder Rianne, Luuk en Max die het meeste werk voor hun rekening hebben genomen. Wil je een indruk krijgen van waar ik het over heb... Kijk en luister naar deze L1 reportages

Erg gaaf om de techniek docenten van de middelbare scholen, de leerlingen van de drie middelbare scholen en ook onze studenten zo enthousiast te zien.

Heerlijk! Een echte Mooie dag!

Oh ja... En met U2(be) kun je ook lachen!



Groeten Marcel

dinsdag 15 juni 2010

0 reacties
Ha die Judith!

Het is alweer even geleden dat ik een 'vrije' maandag heb kunnen vinden om te schrijven. Van grasmatten leggen, tot VNG congres, tot het Nederlands elftal. Genoeg 'slappe' excuses om niet te bloggen ;)

En bij alle drie de onderwerpen is er ook nog iets over ICT te schrijven ;)

Grasmatten

Wellicht is dat de minst spannende. Ik heb de matten namelijk online besteld. En ik denk dat de elektronische winkel inmiddels zeer en breed geaccepteerd is. Veel makkelijker kan ook niet. Je besteld en 3 dagen later worden ze thuis geleverd. Het is nu alleen nog afwachten wanneer we ze bij bol.com zouden kunnen bestellen. En wanneer die Robotmaaier voor me gemaakt wordt door onze studenten.

VNG Congres

Jij weet het al, maar wellicht de rest nog niet, het VNG Congres is het jaarlijkse congres van de Vereniging voor Nederlandse Gemeente (VNG) Dit tweedaagse congres zit vol met lezingen, workshops, een algemene ledenvergadering, een netwerkbijeenkomst (lees feest) en is voor mij vaak een inspiratiebron. Er was op de eerste dag een ochtendsessie met een drietal lezingen begeleid door Matthijs van Nieuwkerk. In zijn bekende DWDD stijl praatte hij de lezingen aan elkaar en stelde hij juist die vragen die wij (of in ieder geval ik) dacht. Mooi was ook om te zien dat de 'graaicultuur' van de wethouders, burgemeesters (en in mindere maten raadsleden) door hem (TERECHT!) werd opgemerkt. Twee van de drie lezingen gingen over 'Nieuwe Media' en jawel hoor de twitterende politicus werd onder de loep genomen. De derde lezing was meneer Verhofstad (Guy) die over de europeese gemeenschap heeft gepraat. Lees mijn twitterhistorie om te zien wat ik van de lezingen vond ;) Overigens was mijn batterij wederom na driekwart dag leeg, heb jij daar ook nog last van als je op een conferentie bent?

Mooi was wel om te zien dat er tijdens de verschillende lezingen gebruik werd gemaakt van sms-stemmen. In het kader van de DLWO discussie hebben Bart, Annerien en ikzelf uitgezocht hoe dat werkt. En via de SMS2Vote tool die we toen bekeken hebben was dat vrij eenvoudig. Het leuke daarvan is dat het een addon is die je in je powerpoint presentatie plakt en waarbij je de gebruiker kunt laten sms-en, mailen en (Jawel hoor!) twitteren, waarbij de uitslag gelijk in de powerpoint verwerkt wordt. Hoezo leuk voor het onderwijs? :)

Nederlands Elftal

En dan gisteren het Nederlands Elftal. Prachtig! Een verdiende zege en een mooie eerste stap op weg naar wellicht de finale. Dat Nederlandse Elftal kwam ook door de nieuwe media in het nieuws. Dat de spelers van Oranje twitterden dat wisten we al. Maar dat ze daarnaast ook nog hun Pro Evolution Soccer live via het internet verspreiden dat is nieuw. Ach ja Boys will be Boys en is het niet eigenlijk toch ook een vorm van Serious Gaming?

Er staan de komende weken leuke dingen op het programma:
18 juni: Jouw jubileum
18 juni: Finale tussen drie middelbare scholen rondom Robotica bij ons op school
19 juni: Nederland-Japan
24 juni: Visitatie van de opleiding I/TI
24 juni: Kameroen - Nederland
25 juni: Afstudeerpresentatie Simone
2 juli: Uitstapje ZuydPLEIN
5 juli: BBQ I/TI
16-18 juli: LAN-Party op de Hogeschool door studenten I/TI en NID.

En dan toch nog maar een keer proberen nietwaar ;)

zondag 6 juni 2010

Oranje / Groen

0 reacties
"groen is 't gras, groen is 't gras, onder mijne voeten" ♬♬
Is het allemaal gelukt met je graszoden, Marcel? En heb je ook nog genoten van het zonnetje dit weekend? ;)
Morgen werk aan de winkel voor je andere baan ;) Heb je koffer al gepakt voor Fryslan? Veel netwerkplezier op het VNG-congres :)
Heb jij trouwens woensdag nog een taak te vervullen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen?
In een van je blogpost had je het nog over verkiezingsprogramma's & onderwijs. Heb je ze gelezen? Ik niet hoor :) daar zijn stemwijzers voor. Je hebt er zelfs een om te bepalen welke politieke partij het meest investeert in de Nederlandse kenniseconomie. Doe de test van de Stichting Nederland Kennisland (via Information Professional). Het verbaast me niets dat Groen Links en D'66 de boventoon voeren. Ook zijn dit de partijen die groen kleuren in de digitale vrijheidswijzer.
Op de site Webwereld vind je de ICT-stemwijzers, o.a. over auteursrechten. Een onderwerp dat in deze verkiezingen een prominente rol heeft gekregen. Vrijdag heb ik nog 'even' een notitie gemaakt voor het CvB over auteursrechten, het is toch bijna niet meer uit te leggen. Alleen daarom zou je al op Groen Links of D'66 stemmen.
Ik ben benieuwd hoe het land uiteindelijk kleurt na 9 juni. D'66-groen, GL-groen of toch een eindspurt van het CDA-groen? Of  wordt het toch VVD-oranje?

Vanaf 11 juni zullen de kleuren groen en oranje 4 weken lang niet van het beeldscherm af te branden zijn.
Mijn straat begint als langszaam WK-oranje te kleuren. Heb jij je voetbalpool al ingevuld? Mijn finale wordt Nederland -Argentinië, met Nederland als winnaar. Of dat nu nog lukt met  met de blessure van Robben. Maar ik blijf positief!

Afgelopen week veel tijd aan bloggen besteed!
Ons intern blog ICTOPLEIN heeft het licht gezien. Nog te weinig web2.0 naar mijn zin, maar daar heb ik volgende week een afspraak met Suze over.
En voor de web 2.0 cursus heb ik een eigen blog aangemaakt.

Hoe gaat het met je game-netwerk en je robotjes? Donderdag 1 juli organiseert IHOL i.p.v. het jaarlijks symposium een excursie naar DOK. Je weet wel van UGame ULearn. Er is daar veel aandacht voor gaming. Ga je mee?
Jammer dat het zo ongelukkig gepland is want de dag erna is de jaarafsluiting van ZuydPLEIN bij Beeld & Geluid. Daar wil ik ook zo lang naar toe.
Dus 2 leuke busreisjes in het vooruitzicht. :D

Tot ziens na de verkiezingen.
Groen, oranje, rood, paars... welke kleur het ook wordt ....


groetjes,
Judith