maandag 29 november 2010

Gelukkig Nieuw Jaar!

1 reacties
Gelukkig Nieuw Jaar Judith!

En de allerbeste wensen in dit nieuwe DUOBLOG jaar!



Bij een nieuw jaar horen ook voornemens! Aangezien jij gezien hebt dat het een nieuw jaar is voor ons DUOBLOG zijn de voornemens voor mijn rekening! Ik ga ze niet vertellen, want dan komt er al helemaal niets meer van terecht!

In dit nieuwe jaar ga ik veel schrijven over een Real Life Serious Game (RLSG) met de titel IT's life @Zuyd die ik binnen de opleiding aan het ontwikkelen ben. Deze game moet studenten, alumni en misschien wel docenten en potentiele studenten stimuleren om 'recreatief bezig te zijn' in en rondom de leefomgeving van I/TI en wellicht wel ICT/Techniek bij de Hogeschool Zuyd. Tja klinkt nog een beetje vaag, maar ben momenteel met een concretiseringsslag bezig. Het komt er eigenlijk op neer dat deelnemers quests krijgen en daarmee punten kunnen verdienen. Die quests zijn reallife opdrachten, de punten zijn virtueel, maar de prijzen die ze op het einde van een kwartaal/half jaar/jaar met de punten kunnen krijgen zijn reeel. (mits er genoeg sponsors zijn ;)) Eigenlijk kun je dit zien als een pilot of parallel project ten opzichte van vorm van de Minor die de Hotelschool samen met de opleiding I/TI aan het ontwikkelen is. Ook daar meer over in dit nieuwe blogjaar! Om beide projecten voor te bereiden heb ik me inmiddels een (van de) World Of Warcraft bordspellen gekocht. In dit geval gaat het om World of Warcraft the Adventure game. (bekijk een review hier) Niet zo uitgebreid als Dungeons and Dragons waar Miguel van der Laar het over had, maar goed genoeg (denk ik) om het idee duidelijk te maken. Wellicht leuk om eens samen te spelen?

Ik durf het bijna niet te vragen, maar ehm zullen we voor het komende jaar geen target stellen voor het DUOBLOG. Een challenge (sort-of-speak)... Weliswaar een challenge met een beloning, maar toch. Ik bedoel als mijn contribution (maar) 1-op-3 is en onze hoogste blogentry 'maar' 109 pageviews heeft (inclusief die van onszelf) dan vind ik dat die lat hoger moet. En met een beloning in het vooruitzicht presteer ik beter (Kortom ik wil testen of mijn Real Life Game Motivation daadwerkelijk werkt)... Ik weet ook al een beloning, namelijk dat we naast het DUOBLOG schrijvend ook een video of audio variant maken. Relax! Dit is dus op zijn vroegst na ons twee-jarig bestaan, en alleen als ik aan jouw challenge met betrekking tot dit DUOBLOG kan voldoen.

Het mag een challenge zijn waar alleen ik aan kan werken. Gniffel ik kan wel wat latten bedenken waar ik toch nooit overheen kom ;) Of we kunnen elkaar challengen en een battle uitvoeren.

Kijk en qua video past bij een Battle natuurlijk de Battle van So You Think You Can Dance die ik erg goed vond. Maar eigenlijk is social-media wise #tvoh The Voice Of Holland nog populairder. Beide video's zijn natuurlijk door de betreffende televisiezenders afgeschermd. Dan maar alvast een beetje into de kerstsfeer en je bedanken dat je me het afgelopen jaar in ieder geval aan een 1:2 ratio geholpen hebt! (En die video is overigens alleen linkable en niet te includen omdat het de officiele clip is!)

Thank you!

Greetz Marcel

zaterdag 27 november 2010

Hiep hiep hoera! 1 jaar DUOblog!

2 reacties

Een dikke proficiat aan ons!

We houden het al 1 jaar vol, Marcel. Goed hè!
Ik had niet verwacht dat jij dit ook had ontdekt. Om daar nu meteen meer dan 100 worstenbroodjes voor te maken? Is dat niet wat overdreven? :P
Deze week toen ik ons blog weer even nodig had als mijn buitenboordbrein ontdekte ik dat ik op 27 november 2009 het 1e blogbericht plaatste op ons DUOblog!
Hier moest ik gewoon aandacht aan schenken want ook kleine succesjes en prestaties moet je vieren!

Even wat statistische gegevens (met dank aan Blogger):
We hebben tot nu toe 70 berichten geplaatst (je loopt 1 op 3) en daarop 51 reacties ontvangen. Mijn streven om wekelijks te bloggen, heb ik gerealiseerd.
Bijna 2500 pageviews hebben we tot nu toe. Veel of weinig? Het maakt me niet veel uit.
Ik vind het bloggen nog steeds leuk. Daar heb ik al vaker over geblogd, dan kan je hier en hier en hier lezen.

Naast ons blog ben ik dit jaar ook nog gestart met een eigen Jujuutje's blog dat (natuurlijk!) veel aandacht had tijdens onze Amerika reis.
En dan ons intern Infonetblog ICTOPLEIN, helaas loopt dat niet zoals ik dat graag zou willen. Tijdgebrek, andere prioriteiten (moeten) stellen, het niet handige Merlin, allemaal (terechte?) excuses. Hopelijk pakken onze nieuwe collega's de draad ook op.

Bloggen is voor mij nog steeds een mooi platform om mijn eigen ervaringen en kennis te delen en te reflecteren.
Mijn hart ligt toch in dit DUOblog. Omdat je tegen elkaar aankletst /schrijft geeft het voor mij een speciaal tintje. Ik ben altijd weer verrast door de muziek in jouw blogpost. In je laatste blog had je August Rush opgenomen. Ik had je al eens met Jack over deze film horen praten.Van Jack heb ik de DVD gekregen, maar deze speelt niet af op onze (oude) installatie, hopelijk straks wel op onze nieuwe, want ik wil de film nu toch wel graag zien.

Ik sluit dit feestelijk blogbericht af met de nieuwe nummer 1 in de top 2000.
Hotel California! Toeval?
Dit album had ik als jong meisje ook in mijn kast staan. Eén van de weinige nummers waarvan ik de hele tekst kan meeblèren. Er schijnen vele tekstinterpretaties te zijn.
Eén van de oudleden gaf de volgende verklaring:
"All of us kind of drove into LA at night. Nobody was from California, and if you drive into LA at night... you can just see this glow on the horizon of lights, and the images that start running through your head of Hollywood and all the dreams that you have, and so it was kind of about that... what we started writing the song about. Coming into LA....



Goed weekend verder. Eet je niet misselijk aan de worstenbroodjes.
Dag.
Judith


donderdag 25 november 2010

Survival of the fittest

1 reacties
Ha Judith,

Afgelopen weekend ben ik naar het theater geweest, naar Niet Schieten
. Erg leuk moet ik zeggen! De titel van de voorstelling hou ik nog even voor me (voor op het einde). Ik kan wel alvast vertellen dat ik in het door hun geschilderde plaatje pas.

En toch leer je tijdens zo'n voorstelling veel. Niet zoveel als donderdag tijdens de KIB, maar ook in het theater is veel te leren. Het ging daar op een gegeven moment over de: Survival of the fittest. Wist je dat ik dat tot nu toe verkeerd vertaald had. Het gaat niet om de 'sterkste' die overleeft! Het gaat om het werkwoord 'to fit' wat staat voor zich aanpassen. Echt waar! Check de wikipedialink maar hierboven ;)

Hoe goed kan/zal Zuyd zich aanpassen aan de omgeving, de tijd en de wereld dat is de vraag waar het dus om gaat. En dat was eigenlijk ook een onderliggende boodschap bij de lezingen die ik op de Kennis In Bedrijf heb gezien...

De lezing van Harry over e-Portfolio's en het samenwerkingsverband dat er in Limburg onstaat is rondom LevenLangLeren was zeer boeiend. De kids van Harry die al met Portfolio's bezig zijn op de basisschool en daar al de 'Wie ben ik, Wat wil ik, Wat kan ik' vragen aan het beantwoorden zijn. Zeer inspirerend! Laat nu nog maar iemand zeggen dat dat niets is voor HBO studenten om nog maar te zwijgen over de medewerkers. Grijns hierdoor heb ik alleen weer een item op mijn todo lijst: Eigen e-portfolio maken! Want een beter milieu begint bij mezelf!

En die todo lijst werd op de KIB alleen nog maar langer! Allemaal leuke dingen hoor! ZuydRobotics bijvoorbeeld! Rianne Verheijen had een zeer goede lezing over het project dat we met middelbare scholen hebben gedaan rondom techniek promotie en techniek lessen. Ik ben benieuwd of we dit project naar de volgende fase kunnen laten evolueren...

En dan Jeroen Alessie! Ik type dit tijdens de tonen van voor mij inspirerende muziek:



Jeroen Alessie, bron van inspiratie. Jij hebt er al over geblogged en ik wil niet in herhaling vallen. Want dan praat ik te veel. Maar de Serious Game met verloskunde staat nu ook op de to do lijst.

De vraag is of ik kan veranderen. De vraag is of wij kunnen veranderen. De vraag is of de Hogeschool kan veranderen. En de vraag is met welke snelheid, binnen welke tijd met welk momentum we die verandering kunnen realiseren... Hoe snel kunnen we veranderen? Dat is de echte Survival of the Fittest!

Dus ik ga dan nu ook stoppen met zeiken en maar gewoon doen! (De voorstelling van Niet Schieten had trouwens de titel Mannen zijn Zeikwijven! en ik... Grijns... pas wel in de plaatje...

Toch?

Groetjes Marcel

Veranderen, maar wel de positieve kanten blijven houden ;)

Want tja, het moet ook leuk blijven!



Want tja, het moet ook leuk blijven! (Part Deux)

zondag 21 november 2010

Mijn dag!

1 reacties
Heej Teigetje,

Al stuiterend kwam je donderdag binnen op Kennis in Bedrijf
Helemaal vervuld van de nieuwe singel van Jochem Myjer  (hij heeft een leuke site trouwens!)


En was het donderdag ook jouw dag? Heb je in ieder geval zien stralen tijdens de heerlijk enthousiaste presentatie van @jeroenalessie 
Spelend leren net zoals kinderen dat doen. Spelen is leuk! LOL! Hogeschool is één grote speeltuin. Just do it! Dit zijn maar enkele uitspraken van Jeroen tijdens zijn presentatie.
We weten het wel maar DOEN het niet.

Ik stuiterde donderdagavond het gebouw uit.
Donderdag was het mijn twitterdag. De hele dag met 3 accounts in de weer geweest @jujuutje @zuydplein @kennisinbedrijf met iPhone en notebook via iPone app, web en de KiB-twub. Daar steeg mijn adrenalinepeil wel van.
Resultaat van al het getwitter?

Er zit een klein verschil in aantal tweets tussen Twapperkeeper en The Archivist
The Archivist heeft 346 tweets gearchiveerd en Twapperkeeper 357.Naast ons, de 2 toptwitteraars :D, waren er nog 50 tweeps.
De twitterfountain had aandacht, maar 't mag van mij volgend jaar wat prominenter in de hal komen. En het inzetten van social media in aanloop van het evenement is ook voor verbetering vatbaar.
Er waren vele presentaties over social media, er was zelfs een tweetoproep voor een symposium over dit onderwerp. In dat opzicht vind ik de twitterdeelname wat tegenvallend. Ach ja, het begin is gemaakt. Ik was in ieder geval niet meer een eenzame twitteraar ;)
Morgen nog regelen dat Twinnaar @LarsRompen  zijn Kinect krijgt!

In een blogpost van onze Chris aan eDingen@Zuyd las ik dat Michiel Rijken van Limburg Professionals (een zakelijk social community voor Limburgse Profsessionals -weet niet wat daar precies onder wordt verstaan?-) een website over social media is begonnen
In een paar dagen tijd zijn daar al vele vragen op gesteld. Het kriebelt wel om daar iets op te posten. Michiel geeft workshops over LinkedIn en social media. Hij was aanwezig op de KiB, via twitter heb ik contact met hem gezocht. Van Chris begreep ik dat Michiel interesse heeft in onze eDingen@Zuyd. Hoe en wat? Dat horen we nog wel.

Weet je dat de gemiddelde leeftijd van docenten op een hogeschool 47 jaar is, die nog 20 jaar mogen werken. Aals ik dan hoor dat velen zich te oud vinden voor social media, er niet meer aan willen beginnen, dan krab ik me toch wel even achter de oren.
Maar ik blijf leren, spelen, enthousiast en genieten!

Via @leenlief (onze oud-collega, inmiddels ook van Jeroen) kreeg ik een tweet met een link naar een bogpost over wat kinderen ons kunnen leren

1. leef in het hier en nu
2. wees spontaan
3. beweeg
4. speel
5. maak fouten
6. je hoeft niet te imponeren
7. laat je enthousiasme zien
8. sta open voor 'crazy ideas'
9. wees een nieuwsgierig aagje
10. je bent creatief
11. lach, maak plezier, geniet!
12. relax!
13. geef anderen die aai over de bol

Nou hoe bekend klinkt jou dit in de oren? Volgens mij hebben we over verschillende tips de laatste tijd regelmatig gesproken. Je 'moet' het artikel "13 communication and life tips that children teach us" echt lezen! Feest van herkenning!


Tigger song ken je natuurlijk, maar ik vond m zo leuk, kon het niet laten het filmpje aan de blog toe te voegen. Heb wel even zitten twijfelen tussen de Engelstalige en Nederlandstalige versie, maar ik vind Frits Lamberts zo leuk!

Zou het nog gaan lukken om samen naar de film Social Network te gaan?
Ik kan dinsdag om 18u00 :) Doen?
Zie je morgen.
Ik schenk me nog maar eens een portje, hopelijk helpt dat tegen mijn keelpijn :S
Judith

woensdag 17 november 2010

#kib2010 : laat die fontein maar bruisen!

0 reacties
Ha Marcel,

Onderstaand bericht staat ook op ons Infonetblog ICTOPLEIN.
Voor de niet-Zuyderlingen dit bericht ook nog even op ons blog.


Vorig jaar zat ik eenzaam twitterend op Kennis in Bedrijf. Dat wilde ik dit jaar niet. Daarom heb ik aan Dienst Marketing en Communicatie gevraagd wat de plannen waren rondom Kennis in Bedrijf & Social Media. Op de website van Kennis in Bedrijf waar je alle presentaties kunt bekijken, waren inmiddels 2 icoontjes toegevoegd: LinkedIn en Twitter.
Via LinkedIn-groep kan je activiteiten rondom Kennis in Bedrijf volgen én contacten leggen. LinkedIn is een interessant platform voor en na het evenement.
Kennis in Bedrijf heeft ook een eigen twitteraccount. Dit communicatieplatform is vooral tijdens het evenement interessant om te gebruiken.
Volg Kennis in Bedrijf! Twitter met de hashtag #kib2010 en laat dit spetterend evenement ook bruisen op de Twitterfountain in de grote hal.
Voor de leukste, actiefste tweep (dit is iemand die twittert ;)) die de interessantste, grappigste, orgineelste tweet (dit is een bericht via twitter) verstuurt, maakt kans op een geweldige prijs door ZuydPLEIN beschikbaar gesteld (helaas zijn de ZuydPLEINers van deelname uitgesloten).
Wat deze prijs is??? Dat houden we nog even geheim, dat horen jullie nog .... via Twitter!! Enne ... over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd ... ook niet via Twitter.




Voor de twitteraars onder ons. Je kunt ook via een twub twitteren Dit is een platform waarop je alle tweets met de hashtag #kib2010 ziet binnenkomen, ook van twitteraars die je niet via Twitter volg. Daarnaast is het handig hulpmiddel, want je hoeft niet elke keer de hashtag #kib2010 te typen én kan je het ook niet vergeten ;).
Via de Twapper Keeper wordt er een archief aangemaakt van alle tweets #kib2010 en worden leuke statistieken gegenereerd. Leuk voor later :)
Volg @Kennisinbedrijf, zet Kennis in Bedrijf en Hogeschool Zuyd (te volgen via @hszuyd) op de Twitterkaart!

zondag 14 november 2010

California Dream : dromen, delen, doen!

1 reacties

Dat die Californische droom niet voor iedereen is weggelegd zag ik deze week in de VPRO documentaire Tegenlicht. LA is een failliete stad, zelfs de o-zo-belangrijke brandweermannen collecteren om hun materiaal te kunnen onderhouden. Je zou toch zeggen dat er genoeg 'celebs' wonen om hun stad een centje te helpen (ach ja, zij hebben natuurlijk hun eigen brandweer). Ook een stukje van de Michael Moore documentaire Sicko deze week gezien. Tja dan krijg je een ander beeld van Amerika voorgeschoteld. Ik weet het natuurlijk allemaal wel, maar toen wij in Californië waren, heb ik een ander beeld willen zien.

En Marcel, hoe is het met jouw Californische droom?
Zoveel bruisende ideeën had je, maar ik zie nog niets spetteren op onze twitterfontein hieronder op dit blog; #ZPYdea staat droog!
Door mijn acties rondom KiB2.0 ben ik weer met de twitterfountain aan de slag. Het 'edusocmedia' is toch mijn droom die ik uit LA mee heb meegenomen. Dat wat ik gezien heb is inmiddels in een notitie rondom Bibliotheek Zuyd & Social Media verwerkt. A.s. dinsdag ga ik hierover met de bibliothecarissen discussiëren.

De afgelopen week was het de week van het nieuwe werken.
Ik ben blij dat ik van onze baas 'room to move' krijg.


Maar de bewegingsruimte die ik krijg en neem, begint steeds meer privéruimte in beslag te nemen. Ik heb geen moeite dat werk en privé wat meer in elkaar overlopen, dat ik thuis ook kan werken. Ik wil graag die thuiswerkende nomad working kenniswerker zijn. Die vrijheid is fijn, maar grenzen moet je zelf bewaken. Dat weet ik wel, maar nu dan ook maar eens doen.
Gesprekken die ik deze week met vriend(inn)en heb gevoerd, hebben me weer op het goede spoor gezet. Ik ga mijn werkzaamheden anders organiseren / aanpakken.

Ben begonnen met al die boeken die ik nog moet lezen (vond ik) terug te brengen naar de bibliotheek Hotelschool, ze staan allemaal in mijn Worldcatlijstje. Heb wel het boek Slimmer werken met het kantoor in je tas nog even doorgebladerd. Tips in mijn hoofd geknoopt en wat tools waar ik wel eens van had gehoord nu maar eens gaan gebruiken. Zo heb ik eindelijk Delicious, Twitter en Evernote als Google Chrome Extensies toegevoegd en Evernote als app op mijn iPhone gezet. Rienke was al erg enthousiast over deze toepassing, maar ze heeft gelijk. Zo kan ik mijn blogpost zowel op laptop als mobiel bewerken. En het is me gelukt om Instaper toe te voegen aan Safari op mijn iPhone, hierin kan ik teksten opslaan die ik later nog wil lezen. Jammer dat ik die applicatie op de hogeschool allemaal niet kan gebruiker. Heb ik iets geïnstalleerd dan is het bij opstarten van mijn profiel weer alles verdwenen. *zucht*
Ik heb nu ook BlogPress op mijn mobiel, hiermee kan ik ook mobiel bloggen. Moet ik nog eens uitproberen. Tot nu toe schrijf ik nog te lange teksten ;)
In mijn eDingen@Zuyd clubje had Han een leuke 'add this' gadget, die heb ik nu ook op mijn blog toegevoegd. Was weer wat html-gefriemel, en het is me gelukt! :D
En mijn twitterfovorieten met 300 verminderd, daar 'moet' ik ook niets meer mee.

Donderdag is Kennis in Bedrijf, maar het is ook Dag van de verbinding georganiseerd door Samhoud, je weet wel van die blauwe bal ;) Ook hij gebruikt het idee net zoals Gary Hamel dat tijdens de Educause presenteerde, je weet wel die crazy ideas!
Toeval? De een gelooft er wel in de ander niet. Het valt mij wel op dat als je iets wil zien, het ineens ook allemaal op je pad komt. Maar al die filosofische overwegingen zal ik hier maar niet met je delen (trouwens het is Maand van de Spiritualiteit  en het thema is 'Tijd maken' ;))

Dat ga ik doen 'tijd maken', sommige werkzaamheden op een lager pitje, andere overdragen. Doen en laten, hè?
Fijne werkdagen. Ik zie je pas donderdag weer denk ik, tijdens KiB.
Misschien tot mails, twitters, facebooks of msns.
Judith

Als toegift het filmpje 'Hollywood', de nieuwste hit Michael Bublé. Leuk om die bekende plekken te zien op de Universal Studios.


"Keep on loving what is true and the world will come to you, you can find it in yourself"


zondag 7 november 2010

Een Jujuutje overload??

3 reacties
Dag Marcel,

Trek het je niet aan, zei je, maar ik denk er toch over na als een collega zegt dat ik een overkill aan informatie rondstuur via twitter en yammer . “Jao mèr”...Is dat zo? Sla ik door in mijn enthousiasme over sociale media? De meerwaarde die ik ervaar, de mogelijkheden die ik zie, worden blijkbaar niet door iedereen omarmt.

Ik ben er van overtuigd dat web2.0 tools onze samenleving veranderen net zoals 20 jaar geleden de computer dat ook heeft gedaan. Het is echt niet zomaar een hype die overwaait. Je kunt elke bron over marketing, nieuwe werken, jongeren, onderwijs er op na slaan c.q. kijken, over wordt de impact van sociale media benadrukt. Kijk meer maar op mijn netvibespagina  waar ik al mijn bronnen bijeen verzameld heb of bekijk dit inmiddels bekende filmpje over de Social Media Revolution.


Tsja, ik hoef jou niet te overtuigen, jij bent net zo enthousiast als ik (misschien nog wel meer). Moet ik wel energie stoppen om mensen te overtuigen?

Natuurlijk heb ik onze collega’s (ja ik heb het vaker te horen gekregen) verteld dat ze altijd kunnen besluiten om mij niet meer te volgen. Of dat ze zelf wat meer yammeren zodat niet alleen mijn feeds getoond worden en via de e-mailnotificatie worden verspreid. Ik ben me toch altijd wel bewust over wat ik twitter en wat ik wel en niet deel via yammer.
Delen, durven, doen, dat is mijn motto. Als je je open bent en dit deelt, kan je ook weerstand verwachten.

Ik vind dat het wordt toch weleens tijd om social media constructief in te zetten om ons onderwijs en werk, om onze hogeschool nog ‘socialer’ te maken. Daar zijn wij, ben ik volop mee bezig.
  • Afgelopen donderdag eindelijk onze 1e eDingen@Zuyd bijeenkomst voor docenten. In de bijeenkomsten waarin workshops een web2.0 tool wordt geïntroduceerd waarna de docent in de maand erna hiermee aan de slag gaat en het didactisch probeert te gebruiken en de opgedane ervaringen uiteraard deelt. Ik ben ontzettend benieuwd. Heel fijn dat ook de bibliotheek een rol gaat spelen in het verzorgen van de workshops
  • 18 november is het weer Kennis-in-Bedrijf-dag. Ik ben toch wat aan het ‘pushen’ om dit ook wat ‘socialer’ te maken. Ik denk dat er wat kansen zijn blijven liggen, maar hoop dat er toch iets tweepuntnullerig wordt gedaan
  • 16 november hebben we onze halfjaarlijkse bijeenkomst van bibliothecarissen. In het voorjaar hebben we een web2.0 cursus gevolgd. We gaan nu bekijken welke tools we als bibliotheek kunnen gaan inzetten. De bibliotheek blogt, twittert en heeft een rss-feed, maar verbeteringen zijn altijd mogelijk. Ik werk momenteel aan een notitie. Ik kan hierbij goed gebruikmaken van onze ervaringen in Amerika
  • 25 november geef ik waarschijnlijk een korte presentatie op de bijeenkomst NVH-HB “Ideeënmarkt na 23 dingen” 
En dan ook nog de minor ‘The web and beyond’, en .. en ... en ...

Jij weet dit allemaal al. Maar ik ben nu weleens benieuwd hoe onze collega’s, lezers van ons blog hierover denken. Reageren op blogs, tweets en yammerfeeds gebeurt nog maar mondjesmaat (op enkele positieve uitzonderingen na :)).
Dus beste collega’s, laat eens wat van je horen!
Ja, sociale netwerken onderhouden kost tijd, maar het levert ook zo veel op! Het levert mij zoveel op: kennis, contacten, plezier en verbinding. En dat gun ik iedereen!

Ik moet zeggen dat de laatste dagen de vermoeidheid me een beetje parten speelde. Lijd ik onder mijn eigen overload? Moet ik het gebruik van social media toch maar beperken ondanks wat het me allemaal brengt? Maar vandaag tijdens de autorit naar mijn ouders heb ik het boek ‘Meisje van de Slijterij’, gelezen en ik werd weer helemaal enthousiast. Petra de Boevere is hét voorbeeld hoe je met behulp van je online netwerken nieuwe producten kan ontwikkelen, en dus kunt samenwerken! De ondertitel van haar boek luidt dan ook “durf te delen en ervaar de kracht van social media voor jezelf en je bedrijf”. Een ‘must-read’, zeker voor de studenten van de minor!
In haar boek las ik ook dat bij social media de 90-9-1 regel geldt: 90% reageert nooit, 9% soms en 1% vaak, dus moet ik mijn verwachtingen m.b.t. reacties maar weer bijstellen. Maar de zin in haar boek die ik voor de komende weken in mijn oren moet knopen, is ‘doe dingen waar je plezier in hebt en gelukkiger van wordt’, zeker omdat er helaas ook minder leuke dingen op mijn to-do-lijstje staan.
via www.e-office.com


Ik ben weer helemaal overtuigd :D en ga weer 'glowend' verder. Het gaat zoals Het Meisje zegt om samen denken en samen doen en daardoor ontstaan verbindingen tussen mensen die netwerken krachtiger maken.

Ik stop met mensen te overtuigen
maar blijf het weer gewoon DOEN!!

Judith