zondag 3 juli 2011

The fun theory

Hoi Marcel,

We hebben afgelopen week allebei gezien hoe onze studenten een pianotrap aan het maken waren. Ik had er een foto van willen maken om te twitteren/yammeren. Het is er niet meer van gekomen. Dan maar even een kort blogje, wordt het ook getwitterd en geyammerd :)

Op mijn vrije zondag, genietend van het zonnetje, lezend in De Limburger van gisteren, zag ik een artikel hierover. Dat is leuk!

Lol hebben kan ook heel nuttig zijn (Dagblad De Limburger, zaterdag 2 juli 2011)

Stond het artikel ook in jouw editie van De Limburger?

De pianotrap verwijst naar een van de succesverhalen van The Fun Theory van Volkswagen.


Studenten van faculteit Techniek dachten dat ze dit beter konden. De piano werd een keyboard. Op de website van De Limburger kan je het filmpje bekijken, dat kon ik helaas niet embedden. Jammer dat sommige mensen hier weer niet het leereffect van inzien (zie reacties bij het artikel).
Feit is dat studenten wel enthousiast zijn, gezien het extra aantal uren dat ze in deze opdracht hebben gestoken.

Het idee van The Fun Theory is dat je door iets leuks toe te voegen het gedrag van mensen kan veranderen. Dat effect had deze opdracht in iederer geval op het studiegedrag van deze studenten.
Helaas worden er weinig nieuwe ideeën aan The Fun Theory toegevoegd.
Tijd voor iets leuks?

Ik ga weer in de zon zitten :)
Fijne zondag verder.

groetjes,
Judith

1 opmerking:

Chris zei

Hallo Judith,

Er gebeurt heus nog wel wat.
Wat dacht je van de bobshaker app. Was ook fun om te maken en te gebruiken. Of voorgaande blok de internet versie van het bordspel Roborally die de studenten van I/TI hebben ontwikkeld. Dat was leerzaam, keihard werken maar zeker ook veel fun. Het leuke is dat studenten opeens zonder dat je hoeft te vragen meer uren maken dan de gevraagde 84 u. Dan moet studeren toch leuk zijn...

@doitatzuyd wordt veel serious gegamed...naast het harde werken.

Groet Chris