dinsdag 18 januari 2011

Blackbaord Mobile komt eraan! Dus: Here is an Introducation

Ha Judith,

Blackboard Mobile komt eraan! Misschien zelfs wel op de Hogeschool Zuyd! Of we er iets aan hebben? In eerste instantie dacht ik van niet. Althans niet voor op de mobiele telefoon. Maar met de nieuwe generatie Smartphones (iPhone, Samsung Galaxy) en vooral door de nieuwe generatie tablets (iPad,Samsung Galaxy Tab, Blackberry ...euh something...) zie ik echt wel toekomst op dit gebied.

Dit is de Blackboard Reclame overigens...



Hoe vervelend ze het ook zullen vinden (vast niet) maar het gaat echt niet aan Blackboard liggen of dit slaagt of niet. Het gaat liggen aan de docenten. Onze docenten, maar ook de Mobile, Gadget, Twitter loving community van docenten world wide. Het gaat liggen aan hun creativiteit, hun extra energie en hun commitment om de grenzen op te zoeken van de tools (zowel apparaten als applications). Het gaat liggen aan hoeveel ruimte (tijd, geld, energie) de docenten ZELF krijgen ingezet in de bouw van onderwijsmateriaal voor de eerder genoemde tools.

Het kan! Het zijn slechts de eerste stappen die gezet worden en tot alle docenten wil ik zeggen. Pak de workforce die je het kortst bij je heb en zet die in voor de ontwikkeling van je digitale mobiele onderwijsmateriaal! Namelijk je studenten voor diegene die geen idee hadden!

En dus ook voor op Blackboard Mobile. Maar laat dat a.u.b. meer worden dan het documentmanagementsysteem dat Blackboard vaak op dit moment slechts is. The World is becoming Mobile (en ja natuurlijk U2 ook!)



Groeten Marcel

P.S. Niet dat alles lukt wat U2 doet, maar ze proberen wel mee te groeien in de nieuwe wereld. Nu tijdens de laatste tour met Blackberry, daarvoor hadden ze ook al een U2 gestylde iPod met alle U2 cd's erop!

1 opmerking:

Chris zei

let's blog, twitter, forum and roll met de Android tablet pc...kan niet wachten op deze Bb snelheid...
hoop dat de toegang tot de content collection wat soepeler dan nu verloopt, dat zaken eenvoudiger worden ...en de virtual class room app ook werkt... (nu nog niet)...?

social media can work, maar laten we het gedoseerd brengen, zodat het goed zit en niet zoals mijn favoriete band Madness zong an "baggy trouser" nog een maatje te groot is.

greetz Chris